Pel en snipper de ui.
Maak de prei schoon en snijd het groene deel in stukken.
Snijd 2 worteltjes in stukjes.
Doe de kippenbouten en de vleugeltjes in een pan.
Voeg de gesneden prei, worteltjes, 1/2 gesnipperde ui, het kruidenbuiltje
en de selderij toe.
Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven en voeg 2 liter water
toe.
Breng het geheel op zacht vuur langzaam aan de kook en schep met een lepel
het schuim eraf.
Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 2-3 uur (op een
vlamverdeler) zachtjes trekken.
Snijd de rest van de prei in mooie dunne ringen en snijd ook de andere
worteltjes in mooie plakjes.
Meng het gehakt met wat zout, peper en nootmuskaat en draai er kleine
balletjes van.
Neem de kippenbouten en vleugeltjes uit de bouillon en haal het vlees van
de botjes.
Snijd het vlees in stukjes.
Leg een vochtige schone doek in een zeef en hang deze in een andere
pan.
Schenk de bouillon door de zeef.
Breng de bouillon weer aan de kook en voeg het kippenvlees, de
gehaktballetjes, de vermicelli, de preiringen, de wortelplakjes en de rest
van de gesnipperde ui toe.
Kook de kippensoep in ± 10 minuten heel zachtjes gaar.
Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Tip: Geef deze ouderwetse kippensoep een oosters tintje door de geraspte
schil van 1 limoen met de bouillon mee te trekken en in plaats van
vermicelli een zakje santen (kokos) door de soep te roeren.
Breng de soep op smaak met limoensap en voeg eventueel wat koriander toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |